Skip to content

21 Comments

 1. Jean-Pierre
  24 mei 2020 @ 11:53

  Sifu,
  ik vind de online lessen heel goed. Het rechtstreeks kunnen volgen van de online lessen is voor mij een pluspunt. Je weet dat je bekeken wordt en op je uitvoering van de oefeningen geëvalueerd wordt. Dat is een stimulans om je best te doen. Ook geeft het structuur in je dagplanning als je weet dat je op dat tijdstip “naar de les moet”.
  De opnames van de lessen nadien kunnen bekijken en de zaken die niet zo duidelijk waren nog eens doornemen, is zeker interessant. Maar de les volgens obv de filmpjes geeft toch een ander gevoel. Ik denk persoonlijk dat ik op de rechtstreeks lessen een stapje verder tracht te gaan, zeker voor de fysieke oefeningen. Op eigen houtje zou ik minder moed hebben om die oefeningen te doen.
  De duurtijd van 1 uur per les lijkt mij ook OK, ik denk dat lessen die langer duren moeilijker zouden liggen. Meer tijd uittrekken per les zou allicht minder haalbaar zijn.
  Ik weet niet of een aparte les voor fysieke oefeningen mij zou liggen. Het hangt ervan af hoe intens en hoelang zo een les zou duren.
  Ikzelf ga ook niet zo heel veel op de website, maar dat komt door tijdsgebrek (pensioen!!!). Ik hoop af en toe meer gebruik te kunnen maken van de filmpjes en cursussen op de website. Ik vind het fantastisch dat wij daar zoveel mogelijkheden hebben om te trainen!

  Reply

 2. Gerry Bettingers
  24 mei 2020 @ 12:01

  Hallo Sifu,

  voor mij is het perfect zoals het is, eerst een 30min fysieke training en vervolgens 30min wing chun technieken, voor mij de ideale combinatie! Waarvoor dank, super dat je in deze uitzonderlijke periode er toch alles aan doet om iedereen op niveau te houden en te laten trainen van thuis, super alternatief. Hopelijk tot snel. Groeten Gerry.

  Reply

 3. Rudi
  24 mei 2020 @ 12:20

  Dag Sifu, ik heb het al eens vermeld: ik vind de online lessen en het programma dat je hebt uitgewerkt top! Ook die (intensieve) opwarmingsoefeningen zijn voor mij interessant. Je werkt aan de conditie maar ook aan de spieren die je in de sport wil gebruiken. Alleen maar goede commentaren voor uw lessen!

  Soms is de groep wel wat groot en is individuele begeleiding natuurlijk om begrijpelijke redenen niet evident. Maar Sifu Leo en Sifu Ive doen hiervoor zeker ook hun best.
  Volhouden lijkt me niet zo’n probleem. We zijn nu toch meer thuis en ik win tijd met me niet te hoeven verplaatsen :). Voor mij is het gemakkelijker om dit in mijn agenda te plannen dan de lessen op school.
  Het is natuurlijk anders wanneer we met partner kunnen trainen in de zaal, maar ook ik ben er van overtuigd dat die tijd ooit nog een keer zal terugkomen. Ondertussen moeten we ons zoveel mogelijk bekwamen met de middelen die er zijn, en dat kan perfect met de online lessen. Dus wat mij betreft, hoeft er momenteel niets te veranderen. Ik kijk alvast uit naar de vervolglessen; ik neem aan dat een terugval bij de deelnemers waarschijnlijk maar tijdelijk is.

  Voor de ledenwebsite: deze is heel uitgebreid, en daar maak ik inderdaad nog niet zoveel gebruik van. Ik beperk me voorlopig tot zelf wat verder inoefenen op basis van wat we in de lessen hebben gezien. En dan is het wel handig om stukjes van de opgenomen lessen te kunnen herbekijken.

  Ik denk dat je het gebruik van de ledenwebsite en de filmpjes ook kunt promoten zelfs na-corona. Voor sportbeoefenaars die om professionele redenen enkele maanden per jaar niet kunnen komen trainen (vb buitenland), biedt zo’n online aanbod de mogelijkheid om de technieken “warm” te houden zonder echt stil te liggen. Niet iedereen is immers in staat om via zelfdiscipline autonoom een eigen trainingsprogramma op te stellen. Dan is die online cursus een heel goede structuur.

  Dus algemeen: top en bedankt om ons met zoveel passie te blijven begeleiden.
  Graag tot volgende week,

  Reply

 4. Ingrid
  24 mei 2020 @ 15:05

  Dag Sifu,
  Ik volg de on line lessen graag. Het is uiteraard niet hetzelfde als in de zaal samen met anderen trainen maar ik ben blij dat we het zo nog kunnen doen. In het begin was het even wennen om op video te staan. Echter het motiveert inderdaad ook al train je voor jezelf toch wel goed om weten dat er iemand mee kijkt. De moeilijkheid is soms wel dat je het gevoel hebt: ik doe wel iets maar is het wel goed. Train ik dus niets verkeerd in. De opmerkingen van Sifu Ive en Sifu Leo helpen daarbij maar zij kunnen uiteraard ook niet continu iedereen zien. Misschien zinvol als het ok is om gewoon duimpje te sturen (neemt de twijfel weg).
  De veelheid aan filmpjes op de website zijn ook zeer interessant en geven alvast voor elks wat wil, zeker de moeite waard. Bovendien is het net iets leuker om met een filmpje samen te trainen dan helemaal alleen. Alleszins het motiveert mij om net dat extra te doen.
  Ik ben blij dat we deze mogelijkheden allemaal krijgen en kijk ernaar uit om terug naar “normale” omstandigheden te gaan. Ook overtuigd dat dit wel terugkomt.
  Vriendelijke groeten,
  Ingrid

  Reply

 5. Hanne
  24 mei 2020 @ 15:06

  Dag Sifu,
  Ik vind de online lessen zeker leuk om te doen. Hierdoor heb ik ook de I Vitsi ontdekt, wat naar mijn mening een beetje Kung Fu en Qi Gong door elkaar is. Persoonlijk vind ik de intensieve opwarming wat minder tof, maar ik probeer toch om mee te doen. Met zijn drieen is er toch wel net iets meer motivatie. Alleszins heel leuk dat we toch volhouden met de lessen en niet bang zijn van Zoom, ookal kreeg dit programma eerder wat negatieve commentaar. Mijn leerkrachten op school willen daarom Zoom niet meer gebruiken, maar met de juiste beveiliging lukt dit wel. Tof dat wij Kung Fu krijgers gewoon dapper blijven verder doen! En zeker de rust van Qi Gong niet vergeten, want dat durf ik weleens te doen…
  Met vriendelijke groeten,
  Hanne

  Reply

 6. Wim
  24 mei 2020 @ 15:19

  Het twee maanden programma vind ik zeer goed. Voor mij hoeft mag dit zo verdergaan. Het is natuurlijk wel niet zo tof als in de school in groep trainen. Zonder online lessen was het voor mij toch niet mogelijk geweest om vol te houden.
  De ledenwebsite is goed, alleen vind ik er de filmpjes niet op terug over de driils, en de vormen zoals op de vorige website. De filmpjes over qi gong en ivitsi staan er wel op.

  Reply

 7. Nathalie
  24 mei 2020 @ 15:51

  Hey allemaal,

  Ik ben er momenteel nog effe uit omwille van fysieke problemen maar ik mis jullie en kijk ernaar uit om terug samen te kunnen trainen!

  x
  Nathalie

  Reply

 8. Sven
  24 mei 2020 @ 16:46

  Dag Sifu,
  Cursussen zijn duidelijk, motiverend en verrijkend. Echt fantastisch om in deze vreemde tijden toch de mogelijkheden te krijgen om zowel fysiek & technisch op een efficiënte manier te kunnen trainen en bij te leren. Thanks for the time and effort!!!
  Groeten Sven

  Reply

 9. Elvio
  24 mei 2020 @ 18:23

  Dag Sifu, ik vind de online lessen zeer goed en de site is prachtig uitgebouwd qua vorm en inhoud. Fijn dat we op deze manier onder begeleiding verder kunnen trainen, waarvoor dank.

  Reply

 10. Eddy
  25 mei 2020 @ 00:05

  Dag Sifu, ik ben heel blij dat we online kunnen trainen in deze abnormale tijden. Nu we meer thuis zitten voor het werk, voel ik dat er nog meer behoefte is aan beweging.
  De ledenwebsite ziet er goed gestructureerd uit, maar omdat ik dagelijks vele uren achter een computerscherm zit, ben ik minder gemotiveerd om na de werkuren achter de computer te zitten.
  Ik heb de 2-maanden cursus nog niet bekeken maar zal dit binnenkort zeker nachecken.
  Bedankt voor de hele online organisatie. Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst terug normaal trainen. Groeten Eddy

  Reply

  • Sifu
   25 mei 2020 @ 12:33

   Dag Eddy,

   De 2-maanden cursus is datgene wat je nu volgt bij de online lessen.

   Reply

 11. Bea
  25 mei 2020 @ 11:55

  Hallo Sifu,Wij hebben altijd genoten van de online lessen, alleen ik moet ervoor naar Marie-Anne
  gaan , ik ben in de strengste periode tijdens naar huis rijden met de fiets een keer aangesproken geweest door een agent , ‘k heb dat niet aan ons Marie- Anne verteld om haar niet ongerust te maken , ik ben er toen met een vermaning vanaf gekomen , wij zijn van plan om vanaf vandaag terug intens mee te doen , omdat ik voel dat het nodig is om mijn lichaam lenig en gelukkig te maken zowel met Qi-gong als Ivitsi en Wing-chun . Ik kan het iedereen aanraden om met een goed functionerend lichaam rond te lopen , met dank aan alle SIFU’S die voor ons hun uiterste best doen om ons als een zonnetje door deze wereld te loodsen ,want dat is onbetaalbaar .
  Duizenden malen BEDANKT XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

  Reply

 12. Geoffrey
  25 mei 2020 @ 12:31

  Dag Sifu,
  Op het moment kan ik me niet inbeelden hoe trainen beter zou kunnen dan nu. Er zijn de live lessen, lessen die je op eender welk moment kan bekijken om te trainen en de cursussen.
  De fysiek, hoewel niet iedereen beste vriend, vind ik niet dat apart moet. Techniek na een fysieke inspanning is een goeie inleving naar het echte toe. Een goeie techniek als je vermoeid bent is een streefdoel denk ik.
  Deze periode geeft ons kans om op een heel andere manier te trainen en zelfvertrouwen te krijgen omdat we onszelf moeten motiveren om te verbeteren.
  Ik zal heel blij zijn terug in de zaal te kunnen trainen maar dit alternatief is fantastisch.

  Reply

 13. Vince Cornwell
  25 mei 2020 @ 13:49

  Dag Sifu

  De 2 maanden cursus is ontzettend goed opgebouwd. Het is telkens een plezier en merkbare workout als ik hieraan kan deelnemen.
  Voor mij persoonlijk is dit laatste waar het schoentje wringt: door de verandering van tijden (vroeger lijfelijk dinsdag en donderdag vanaf (19.30), nu di, wo vanaf 19 uur en zaterdag van 10).
  Vroeger trainde ik steeds op di en do, woensdag lukt me nooit wegens andere training, en ook het vervroegen van de uren van 19 naar 19.30 is een aanpassing wegens kleine kinderen, bedtijd en wasritueel.
  Zaterdag kon ik vroeger nooit, maar probeer ik nu wel erbij te pakken. Sowieso ben ik er, iedere keer mijn thuissituatie het toelaat.

  Het is dus geen kritiek op de lessen zelf, maar eerder op het veranderen van de timing.

  Ook in het individueel oefenen van de examenvormen, besef ik nu het nadeel van geen partner te hebben. De drills in de lucht zijn toch niet hetzelfde als met partner en dat stoort me wel. Wel ben ik blij dat de mensen met partner tenminste verder kunnen.

  Gezien de huidige situatie ben ik toch erg dankbaar dat dit online aanbod er is, dat je zo snel bent geweest de aanpak te heruitvinden en om te vormen, en op deze manier ons toch nog probeert te bereiken en wat bij te brengen. Zoals zovelen mis ik wel het fysieke contact en de partneroefeningen.

  Hoe dan ook, het allerbelangrijkste is dat de Kung Fu familie nog gezond is, en dat we elkaar ondanks de moeilijkheden toch (zijn) blijven zien.

  Ik hoop, met jullie, op een snelle terugkeer naar de klevende handen.

  Vince

  Reply

 14. Jo
  26 mei 2020 @ 10:35

  Sifu, zeer bedankt voor het vele werk. Ik heb persoonlijk heel veel aan de zoomlessen om deze lastige periode te overbruggen. De fysieke training tijdens de eerste helft van die lessen vind ik prima omdat fitnesscentra ook dicht zijn en eerlijk, de coronakilo’s heb ik liever niet al zijn ze nooit veraf. Zelfs met wat wandelen of een ritje op de fiets, beweeg ik minder in deze periode en ik denk dat ik niet de enige ben.
  Door de lessen te blijven volgen blijf ik ook meer geneigd om overdag al eens een Sil Lum Tao te doen, of Chum Kiu. Om nieuwe leerstof op te nemen (zoals beweging 2&3 van Chum Kiu) is het lastiger; als ik iets online bekijk op de site is dat niet op een plek waar ik het filmpje kan proberen nadoen. Zoals de meesten mis ik natuurlijk de praktijkoefeningen en vooral het sparren.

  Reply

 15. Mark
  27 mei 2020 @ 16:41

  Dag Sifu,
  Alle lof voor de online lessen en de website.

  Er is veel nu aandacht voor details en de lessen zijn boeiend.

  Ben het eens met Geoffrey, de fysieke opwarming dient wat mij betreft niet gescheiden te worden van de les.

  Is er een specifieke reden waarom er twee opeenvolgende dagen les is ( di & wo) ?

  Wat ik mis op de vernieuwde website is de trap technieken uit de syllabus. Als afwisseling voor het armwerk, vind ik het nu een prima gelegenheid om thuis het stappen en trappen al wat te oefenen. Ik vrees/weet dat gecontroleerd trappen nog moeilijker is dan gecontroleerd stoten en aangezien ik strammer wordt met de jaren …… Is het mogelijk van syllabus 1 tm 4 terug beschikbaar te stellen.

  Vroeger kon men ook naar de vormen en technieken kijken van de hogere gordels dat is nu niet meer mogelijk, hoop dat dit na Corona toch weer mogelijk wordt.

  Groeten,
  Mark

  Reply

  • Sifu
   27 mei 2020 @ 18:48

   Dag Mark,
   Les op dinsdag en woensdag is om iedereen de kans te geven op de normale dagen te trainen. Dinsdag wit-geel-oranje, woensdag vanaf zwart uniform. dat was de initiële insteek en ik wou dat niet nog eens aanpassen eens iedereen het gewoon was.
   Er is enkel syllabus 1 met 5 oefeningen en syllabus 2 met 6 oefeningen. Dus ik weet niet goed welke je bedoelt.

   Reply

   • Mark
    28 mei 2020 @ 19:11

    Beide , eigenlijk 🤔😃

    Reply

 16. Tobias
  27 mei 2020 @ 18:41

  Dag Sifu,
  ik sluit mij volmondig aan bij alle positieve feedback die reeds gegeven werd over de online lessen! Voor mij is het huidige concept perfect (duurtijd van de lessen, verhouding opwarming/les,…).
  Dankzij de online lessen heb ik nu ook de Qi Gong oefeningen ontdekt (in het verleden was het voor mij moeilijk om hier zaterdagmiddag aan deel te nemen). Een aanrader voor iedereen!

  Wat het post-coronatijdperk betreft ben ik persoonlijk ook voorstander om het fysieke fitness gedeelte los te koppelen van de wing chun lessen an sich.

  Nog eens dank voor alle inspanningen om de online lessen te organiseren. Ik ben blij dat ik via deze weg onder begeleiding kan verder trainen en alle technieken kan onderhouden en bijschaven. Met vriendelijke groeten, Tobias

  Reply

 17. Sarah
  3 juni 2020 @ 19:42

  Dag Sifu,

  Ik ben blij dat we de lessen online (live) kunnen volgen, omdat ik het nog steeds niet vanzelfsprekend vind om thuis alleen te oefenen.
  Wat de opwarming en de lessen betreft, voor mij zijn deze aan elkaar gekoppeld. Ik zou het jammer vinden moest de opwarming wegvallen.

  Mvg,

  Sarah

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *